Mellisdags

Saftiga kesomuffins

Dessa muffins blir så otroligt saftiga tack vara att det är både keso och banan i smeten. Att baka med keso är verkligen att rekommendera.

Vi tror att dessa muffins kommer gå hem hos alla i familjen! Testa dem själv, så kommer du vilja gör dem om och om igen!

Vi bara älskar dessa kesomuffins.🥰

Trött på att alltid tänka på middagen?

Testa matkasse och spara tid – vi guidar dig rätt.

Hitta den bästa matkassen för dig
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Muffins keso omslag

Saftiga kesomuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: ca. 14 st.

Ingredienser

Skala
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 bananer (mogna)
  • 250 g keso
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Mosa bananerna med en gaffel.
  4. Vispa upp ägg i en separat bunke och rör sedan ner mosade bananer och keso i samma bunke.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa till en slät smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar.
  7. Grädda mitt i ugnen 15 – 20 minuter.
  8. Ta ut dina muffins från ugnen och låt dem svalna av.

Tips

Testa gärna att smaksätta dina muffins med kanel eller kardemumma om du önskar ytterligare smaksättning.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle