Morotsmuffins

Dessa muffins är mycket hälsosamma och de blir riktigt saftiga och goda. Morotsmuffins passar särskilt bra när du snabbt behöver ett hälsosamt mellanmål på exempelvis resan, på jobbet eller till barnen efter skolan.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saftiga muffins med morot

Morotsmuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 12 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 stor morot (2 dl riven morot)

Till topping

  • 1 msk solroskärnor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vispa ägg och mjölk i en annan bunke.
  4. Riv morot fint på ett rivjärn och vänd ner i bunken med ägg och mjölk.
  5. Tillsätt rapsolja i bunken.
  6. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  7. Fördela smeten i muffinsformarna.
  8. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  9. Ta ut dina muffins från ugnen och låt dem svalna av.
  10. Nu är dina muffins klara att serveras.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle