Ingredienser
Skala
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 msk rapsolja
- 2 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 1 stor morot (2 dl riven morot)
Till topping
- 1 msk solroskärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa ägg och mjölk i en annan bunke.
- Riv morot fint på ett rivjärn och vänd ner i bunken med ägg och mjölk.
- Tillsätt rapsolja i bunken.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Fördela smeten i muffinsformarna.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Ta ut dina muffins från ugnen och låt dem svalna av.
- Nu är dina muffins klara att serveras.