Mellismuffins med blåbär och banan

Mellismuffins med blabar och banan 11

Därför gillar vi våra mellismuffins

Supersmidiga mellismuffins med blåbär och banan. De innehåller inget socker och är därför ett jättebra mellanmål. Perfekta att ha med på picknicken eller plocka fram ur frysen efter en arbetsdag/skoldag. Härligt att alltid ha ett nyttigt alternativ hemma!

Blabar

Blåbär- en riktig hälsoboost!

Blåbär är fyllda av nyttigheter som får oss att må bra. Vi får i oss mängder av antioxidanter och bäret är också rikt på C- vitamin. Blåbäret innehåller också kalcium, kalium, järn, magnesium och B-vitamin.

Blåbäret är rikt på antocyaniner, detta ger även blåbäret dess blå färg. Antocyaniner har stor betydelse för vår syn. Passa på att plocka mängder av blåbär när de växer ute i skogen. 

Blåbären mognar i mitten av juni beroende på väder och kan plockas fram till början av september. Frys in så det finns att ta av även när det inte är säsong.

Blåbär är näringsrika

80 gram blåbär innehåller:

  • 32 kalorier
  • 0.7 gram proteiner
  • 0.2 gram fett
  • 7.3 gram kolhydrater
  • 1.2 gram fiber
  • 53 mg kalium
  • 0.75 mg vitamin E
  • 5 mg vitamin C

4 fördelar med blåbär

  1. De kan bidra till att du bibehåller en god syn.
  2. De kan bidra till att minska hjärt- och kärlsjukdomar.
  3. De är bra för blodsockret med sina höga fiber- och låga sockerhalt.
  4. De kan bidra till att mildra och/eller förhindra mag- och urinvägssjukdomar.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mellismuffins med blabar och banan 8

Mellismuffins med blåbär och banan

  • Total tid: 40 minuter
  • Antal: 12 1x

Ingredienser

Skala
  • 50 g smör
  • 2 st mogna bananer
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Mosa bananerna, förslagsvis med en gaffel.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  5. Vispa äggen i en annan skål och blanda sedan i mosad banan, mjölk och smält smör.
  6. Häll i de torra ingredienserna i den andra skålen och blanda väl.
  7. Blanda försiktigt ner blåbären i smeten.
  8. Fördela dina muffins i muffinsformarna.
  9. Grädda dina muffins mitt i ugnen i mellan 25 och 30 min. Det är en bra idé att känna efter med en sticka så dina muffins är färdiga innan du tar ut dem.
  10. Låt dina muffins svalna innan du äter dem.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Från början till slut

Mellismuffins med blabar och banan 10

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Alla kommentarer

  1. Funkar bra att äta när man är sugen på något gott. Blir väl typ 4 stjärnor då..

  2. Provbakade innan och tycker det var gott! En annan trevlig detalj är att jag aldrig ljuger om saker.

Håll dig uppdaterad

cross-circle