Ingredienser
- 2 dl quinoa (sköljd och kokt)
- 1 dl havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl cashewnötter
- 1 ½ dl jordnötssmör
- 1/2 dl ljus sirap
- 2 krm salt
- 100 g choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka cashewnötter.
- Blanda grovhackade cashewnötter, havregryn, solrosfrön, rostad quinoa och salt i en skål.
- Tillsätt jordnötssmör och sirap och blanda väl.
- Tryck ut smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn i 15–20 minuter.
- Dela upp kakan i lagom stora bars direkt efter gräddning och låt dina bars svalna helt.
- Smält 100 gram choklad och doppa varje bar i chokladen.
- Ställ barsen svalt så chokladen svalnar och njut sedan av dina goda quinoabars.
- De quinoabars som blir över kan du förvara i antingen kylen eller frysen.
Värt att notera
Genom att tillsätta några droppar vegetabilisk olja i den smälta chokladen blir den tunnare, mjukare och lenare. Chokladen blir god oavsett, men tillsätt gärna olja som sagt.