Honungsrostade cashewnötter är ett så gott snacks till helgmyset eller festen! Detta recept ger dig alltså ett riktigt knäckigt och gott snacks som passar till i princip allt.
Om du vill kan du även strö lite flingsalt över nötterna direkt efter rostningen, då nötterna fortfarande är lite klibbiga. Många gillar att göra det då nötterna således får en lite mer "blandad" smak.
Blanda cashewnötter och flytande honung i en skål.
Fördela nötterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Rosta nötterna mitt i ugnen i ca. 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Rör om några gånger under rostningen och håll extra koll på nötterna mot slutet av rostningen.
Låt cashewnötterna svalna och honungen stelna, och njut därefter av dina honungsrostade nötter!
Tips
Du kan använda dig av andra nötter eller mixa olika nötter till detta recept.
Recept av:Kajsa Rosqvist
Steg för steg
1. Allt du behöver till detta läckra snacks är cashewnötter och flytande honung.
2. Blanda cashewnötter och honung i en skål.
3. Fördela nötterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
4. Rosta nötterna i ugn ca. 15 minuter. Strö därefter flingsalt över nötterna (om du vill) och låt sedan nötterna svalna.
5. Njut av dina knäckiga och härligt goda honungsrostade cashewnötter.