Saftiga kesomuffins

Dessa muffins blir så otroligt saftiga tack vara att det är både keso och banan i smeten. Att baka med keso är verkligen att rekommendera.

Vi tror att dessa muffins kommer gå hem hos alla i familjen! Testa dem själv, så kommer du vilja gör dem om och om igen!

Vi bara älskar dessa kesomuffins.🥰

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Muffins keso omslag

Saftiga kesomuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: ca. 14 st.

Ingredienser

Skala
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 bananer (mogna)
  • 250 g keso
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Mosa bananerna med en gaffel.
  4. Vispa upp ägg i en separat bunke och rör sedan ner mosade bananer och keso i samma bunke.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa till en slät smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar.
  7. Grädda mitt i ugnen 15 – 20 minuter.
  8. Ta ut dina muffins från ugnen och låt dem svalna av.

Tips

Testa gärna att smaksätta dina muffins med kanel eller kardemumma om du önskar ytterligare smaksättning.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle