Frukt- och nötbröd

Detta recept ger dig ett himmelskt gott och saftigt bröd som inte behöver jäsa. Det går snabbt att röra ihop smeten och sedan sköter ugnen resten.

Det saftiga brödet får ett härligt tuggmotstånd av grovhackade nötter och sötma från torkade aprikoser. Detta ger en riktigt bra balans i brödet!😀

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Notbrod

Frukt- och nötbröd

  • Total tid: 80 min.
  • Antal: 1 brödlimpa. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 dl valnötter (alt. hasselnötter)
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl yoghurt
  • Blandade frön (till topping)
  • Grovhackade nötter (till topping)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna grovt och strimla den torkade frukten.
  3. Blanda samman mjölsorterna, salt och bikarbonat i en stor bunke.
  4. Tillsätt nötter, frön och torkad frukt i bunken och blanda.
  5. Häll mörk sirap och yoghurt i bunken och blanda väl till en jämn och kladdig smet.
  6. Klä en brödform med bakplåtspapper och fördela smeten i formen.
  7. Toppa brödet med blandade frön och grovhackade nötter.
  8. Grädda brödet långt ner i ugnen i 60–70 minuter.
  9. Lyft brödet ur formen med hjälp av bakplåtspapprets hörn och låt brödet svalna.
  10. Njut av ett gott och hembakat bröd!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Grovhacka nötter, strimla frukten och blanda samman mjölsorterna, bikarbonat och salt i en bunke.

Manga ingredienser pa rad

2. Blanda ihop mjölsorterna med nötter, frön och frukt. Blanda sedan i mörk sirap och yoghurt.

Alla mjolsorter i bunke

3. Klä en brödform med bakplåtspapper.

En tom brodform

4. Fördela smeten i brödformen.

Fordela smet i brodform

5. Toppa med hackade nötter och blandade frön. Grädda brödet långt ner i ugnen 60–70 minuter.

Toppa med hackade notter

6. Lyft ur brödet från formen med hjälp av bakplåtspappret.

Lyft ur brodet fran formen

7. Låt brödet svalna helt innan du skivar upp det. Efter brödet är svalt och uppskivat kan du bjuda på ditt nybakade bröd.

Limpa pa bank 2

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle