Ingredienser
- 2 dl valnötter (alt. hasselnötter)
- 200 g torkade aprikoser
- 1 dl russin
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl mörk sirap
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 5 dl yoghurt
- Blandade frön (till topping)
- Grovhackade nötter (till topping)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka nötterna grovt och strimla den torkade frukten.
- Blanda samman mjölsorterna, salt och bikarbonat i en stor bunke.
- Tillsätt nötter, frön och torkad frukt i bunken och blanda.
- Häll mörk sirap och yoghurt i bunken och blanda väl till en jämn och kladdig smet.
- Klä en brödform med bakplåtspapper och fördela smeten i formen.
- Toppa brödet med blandade frön och grovhackade nötter.
- Grädda brödet långt ner i ugnen i 60–70 minuter.
- Lyft brödet ur formen med hjälp av bakplåtspapprets hörn och låt brödet svalna.
- Njut av ett gott och hembakat bröd!