Ingredienser
- 1 burk krämig jordnötssmör (350g)
- 1/2 dl flytande honung
- 2 ½ dl kokosmjöl
- 100 g mörk choklad
- 2 msk kokosolja
- Flingsalt till topping
Instruktioner
- Blanda samman jordnötssmör och honung i en skål.
- Tillsätt kokosmjöl och blanda väl till en smidig massa.
- Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper.
- Smält choklad tillsammans med kokosolja.
- Fördela den smälta chokladen över jordnötsmassan.
- Toppa med flingsalt och ställ formen i frysen minst en timme.
- Skär upp i lagom stora bars och njut!
- Förvara dina bars i frysen.
Värt att notera
Kokosmjöl har ett högt värde protein och kostfiber. Det är en vanlig mjölsort i glutenfria bakverk.
Mjölsorten suger åt sig mycket vätska vilket gör att den passar särskilt bra till just dessa bars.