Jordnötsbars

Fyll på energin mellan målen med dessa egengjorda jordnötsbars. Det är riktigt smidigt att ha dessa hemma så det alltid finns något tillgängligt när energinivån går ner.

De är helt släta utan några bitar av nötter och de görs på kokosmjöl som har ett högt värde av protein och kostfiber.

OBS: Den tillagningstid vi nämner på 15 min inkluderar inte frystiden på 60 min.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jordnotsbars

Jordnötsbars

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 burk krämig jordnötssmör (350g)
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 ½ dl kokosmjöl
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk kokosolja
  • Flingsalt till topping

Instruktioner

  1. Blanda samman jordnötssmör och honung i en skål.
  2. Tillsätt kokosmjöl och blanda väl till en smidig massa.
  3. Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper.
  4. Smält choklad tillsammans med kokosolja.
  5. Fördela den smälta chokladen över jordnötsmassan.
  6. Toppa med flingsalt och ställ formen i frysen minst en timme.
  7. Skär upp i lagom stora bars och njut!
  8. Förvara dina bars i frysen.

Värt att notera

Kokosmjöl har ett högt värde protein och kostfiber. Det är en vanlig mjölsort i glutenfria bakverk.
Mjölsorten suger åt sig mycket vätska vilket gör att den passar särskilt bra till just dessa bars.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Häll jordnötssmör och honung i en skål.

Hall jordnotssmor och honung i skal

2. Blanda samman jordnötssmör och honung.

Blanda samman jordnotssmor och honung

3. Tillsätt kokosmjöl i bunken.

Tillsatt kokosmjol i bunken

4. Blanda ingredienserna väl till en smidig massa.

Blanda val till smidig massa

5. Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper.

Fordela massan i kladd form

6. Smält choklad tillsammans med kokosolja.

Smalt choklad med kokosnotsolja

7. Fördela den smälta chokladen över jordnötsmassan.

Fordela choklad over jordnotterna

8. Toppa med flingsalt och ställ formen i frysen minst en timme.

Fordela choklad over jordnotsmassan

9. Dela upp i lagom stora bars och njut!

Fardiga bars 3
Fardiga bars 2
Fardiga bars

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle