Matsmart har som affärsidé att erbjuda främst mat och livsmedel till låga priser. Men hur är det med bredden på sortimentet egentligen, och är Matsmart så billiga som de själva påstår? De frågorna och fler får du svar på nu.

Är Matsmart värt pengarna?

Det beror på vad du är ute efter, men generellt är svaret ja. Vill du köpa mycket av samma sak och har ett stort skafferi hemma är det en bra idé att handla hos Matsmart. Personer som bryr sig om miljön gör också rätt i att handla där. Men om du förväntar dig att allt ska finnas på deras hemsida blir förmodligen besviken.

Snabba fakta

Fördelar med Matsmart

Nackdelar med Matsmart

Positiva saker om Matsmart

Matsmart har låga priser

Matsmart erbjuder produkter som i många fall har lägre priser än om du handlat hos till exempel Ica Online eller Willys Online. Viktiga anledningar till att Matsmart har låga priser är för att de bland annat säljer felmärkt mat, mat som är nära sitt bäst före-datum, varor som bytt förpackning och/eller storpack av varor.

Matsmart radda varlden skylt

Det är också vanligt att de säljer ut varor som det inte är säsong för. Ett exempel på det är att du ofta hittar billigt julgodis på Matsmart i januari och februari, och billigt mineralvatten med "sommarens smaker" på hösten.

Det är lätt att beställa varor

Hos Matsmart behöver du inte vara medlem för att handla eller beställa en viss mängd varor för att få ett bra pris. Hos dem lägger du det du vill ha i kundvagnen, trycker på kassaknappen och sen betalar du. Att beställa saker hos Matsmart är alltså helt okomplicerat, precis som det ska vara.

Gratis frakt när du gör stora ordrar

När du lägger större ordrar får du gratis frakt. Idag får du gratis frakt på en hel låda så länge varuvärdet överstiger 600 kr. Hur högt varuvärde du har för tillfället och hur full den första lådan är ser du medan du handlar.

Matsmart full lada

Du ska tänka på att du inte kan fylla upp en låda med billig pasta och få gratis frakt. Detta då varuvärdet i det fallet sannolikt inte kommer överstiga 600 kr. Men om du däremot handlar för över 1 000 kr blir alla lådor du beställer fraktfria, vilket ska ses som tacksamt.

Frakt for matsmart vid hog order

Hur mycket som får plats i en låda beror på varornas volym, och även om du inte når upp till fri frakt på din beställing är fraktavgiften generellt låg.

Smidigt med hemleverans utan kvittens

Ett av de smidigaste fraktalternativen du kan välja är PostNords tjänst "Hemleverans utan kvittens". Som villkoren ser ut idag får du ditt paket utanför dörren någon gång mellan 08–22. Som namnet antyder behöver du inte vara hemma och ta emot lådorna, utan kan i stället ta in dem när du vill och kan.

Två små nackdelar med att välja hemleverans med PostNord är att leveranstiden ibland blir lite väl lång, och att hemleverans ofta kostar lite extra jämfört med leverans till postombud.

Matsmart leverans utan kvittens

Hos Matsmart handlar du miljövänligt

Ett av Matsmarts största mål är att minska matsvinnet, vilket de bland annat gör genom att sälja produkter som annars skulle slängts på grund av exempelvis kort datum eller förpackningsbyte. Väldigt förenklat kan man säga att Matsmart är bra för miljön för att de tar hand om sådant som annars hade slängts och säljer det billigt.

Du ska tänka på att en vara du köper av Matsmart är en vara som inte behöver tillverkas någon annan stans, därav vinner miljön stort på att du handlar där.

Tips: Läs vår recension av Hello Fresh för att lära dig om deras miljöarbete.

Sortimentet är bättre än tidigare

Hos Matsmart sålde de först främst godis, snacks och andra typiska skafferivaror såsom sylt och kex. Men numera är sortimentet bredare än så. Idag säljer Matsmart bland annat kläder, djurartiklar, apoteksartiklar och städartiklar. Skafferivaror är dock det som är mest populärt hos Matsmart.

Det finns bra betalningsalternativ

Vid kassasidan hos Matsmart kan du betala med Klarna. Det betyder att bland annat kortbetalning, Swishbetalning, banköverföring och betalning med faktura finns tillgängligt.

Nackdelar med Matsmart

Sortimentet är inte heltäckande

Matsmarts sortiment är brett, men du kan inte göra alla dina livsmedelsköp hos dem. Förutom den lilla nackdelen finns det inget att klaga på hos Matsmart.

Vi rekommenderar Matsmart

Vi rekommenderar Matsmart av flera anledningar. Bland annat då de erbjuder billiga produkter med smidiga fraktalternativ samtidigt som du som kund värnar om miljön när du handlar där. Det enda som går att klaga på är att man inte kan handla allt där, men det är inte heller det som är poängen med Matsmart.

Mellisdags Badges 03

Vanliga frågor

Vad krävs för att få fri frakt hos Matsmart?

För att få fri frakt hos Matsmart krävs det att du inte fyller upp mer än en kartong och samtidigt handlar för över 600 kr. Ett annat sätt för att få fri frakt är att handla för över 1 000 kr vid samma tillfälle.

När kom Matsmart till Sverige?

Matsmart har sitt huvudkontor i Sverige och grundades också i Sverige 2013 av tre killar: Erik, Kalle och Uffe. Utöver Sverige finns Matsmart i bland annat Finland, Danmark och Tyskland.

Hur kan jag kontakta Matsmart?

Det smidigaste är att maila dem på hej@matsmart.se. Men du kan även använda ett kontaktformulär på deras hemsida eller ringa till Matsmart på 010–8848815. Telefonsupporten har öppet alla helgfria vardagar under kontorstid.

Erbjuder Matsmart någon rabattkod?

Ja, Matsmart erbjuder en rabattkod för alla nya kunder. Rabattkoden är NYKUND15 och ger dig 15 % rabatt på din första order över 250 kr.

Säljer Matsmart godis?

Ja, godis är något som Matsmart säljer mycket av. Bland det godis som ofta finns i Matsmarts sortiment hittar du Gott och Blandat, Ahlgrens bilar, Juleskum, klubbor av olika slag och Pingvinmix.

Säljer Matsmart konserver?

Ja, Matsmart säljer mycket konserver. De konserver som oftast finns i lager är bland annat krossade tomater, bönor, soppor, inlagd gurka och inlagda rödbetor.