Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl linfrön
- 1 ½ dl hasselnötter (grovt hackade)
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl filmjölk
- 1 ½ dl rårörda lingon
- Havregryn (som topping)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll ner alla torra ingredienser i en skål och blanda ihop.
- Tillsätt filmjölk och rårörda lingon och blanda väl.
- Klä en brödform med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
- Grädda brödet långt ner i ugnen i 50 – 60 minuter.
- Låt brödet svalna innan du skär upp det.
- Njut av din goda filmjölkslimpa.
Värt att notera
Önskar du ett grövre bröd kan du byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.