Filmjölkslimpa med lingon

Denna filmjölkslimpa med rårörda lingon är så god och saftig! Du rör ihop smeten på ett kick och gräddar sedan i ugn. En annan sak många gillar med detta bröd är att ingen jästid krävs.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
omslag brod

Filmjölkslimpa med lingon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 75 min
  • Antal: 1 limpa 1x

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1 ½ dl hasselnötter (grovt hackade)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk
  • 1 ½ dl rårörda lingon
  • Havregryn (som topping)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll ner alla torra ingredienser i en skål och blanda ihop.
  3. Tillsätt filmjölk och rårörda lingon och blanda väl.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
  5. Grädda brödet långt ner i ugnen i 50 – 60 minuter.
  6. Låt brödet svalna innan du skär upp det.
  7. Njut av din goda filmjölkslimpa.

Värt att notera

Önskar du ett grövre bröd kan du byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samman alla torra ingredienser.

Blanda samman alla torra ingredienser1

2. Tillsätt filmjölk och rårörda lingon och blanda väl.

Tillsatt filmjolk 1

3. Klä en brödform med bakplåtspapper.

Kla en brodfor med bakplatspapper

4. Häll smeten i formen.

Hall smeten i formen

5. Toppa med havregryn och grädda i ugn 50 – 60 minuter med en värme på 175 gr.

Toppa med havregryn

6. Låt svalna innan du skär upp den.

Lat svalna

7. Njut av din goda filmjölkslimpa.

Filmjolkslimpa pa bord

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle