Magiskt god rödbetssallad med äpple och rödlök

Här kommer ett toppenrecept på en rödbetssallad med äpple och rödlök. Alla goda ingredienser gör att salladen blir smakrik och får en frisk och fräsch smak.

Servera gärna denna rödbetssallad på julbordet för att således imponera med något gott och hemlagat.

Värt att veta är också att denna rödbetssallad passar riktigt bra till en den goda och matiga köttbullemacka vi länkar till nedan.

Recepttips: Köttbullemacka med rödbetssallad - kanel och muscovadosocker.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rodbetssallad2

Magiskt god rödbetssallad med äpple och rödlök

    Ingredienser

    Skala
    • 500 g hela inlagda rödbetor
    • 2 äpplen
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 1 liten rödlök
    • 3 kryddmått salt
    • 1 kryddmått svartpeppar

    Instruktioner

    1. Ta upp rödbetorna och låt dem rinna av i en sil.
    2. Skär rödbetorna och äpplena i små bitar och lägg dem i en bunke.
    3. Hacka rödlöken.
    4. Blanda créme fraiche, majonnäs, hackad rödlök, salt och peppar i en annan bunke.
    5. Häll blandningen med créme fraiche och majonnäs över de hackade rödbetorna och äpplena, och blanda väl.
    6. Låt gärna rödbetssalladen stå i kylskåp i några timmar innan servering.

    Värt att notera

    Rödbetssalladen ska förvaras i kylskåpstemperatur.

    • Författare: Kajsa Rosqvist

    Inspiration och bilder

    Kajsa Rosqvist

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Håll dig uppdaterad

    cross-circle