Magiskt god rödbetssallad med äpple och rödlök

Här kommer ett toppenrecept på en rödbetssallad med äpple och rödlök. Alla goda ingredienser gör att salladen blir smakrik och får en frisk och fräsch smak.

Servera gärna denna rödbetssallad på julbordet för att således imponera med något gott och hemlagat.

Värt att veta är också att denna rödbetssallad passar riktigt bra till en den goda och matiga köttbullemacka vi länkar till nedan.

Recepttips: Köttbullemacka med rödbetssallad - kanel och muscovadosocker.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Rodbetssallad2

Magiskt god rödbetssallad med äpple och rödlök

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 500 g hela inlagda rödbetor
    • 2 äpplen
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 1 liten rödlök
    • 3 kryddmått salt
    • 1 kryddmått svartpeppar

    Gör så här

    1. Ta upp rödbetorna och låt dem rinna av i en sil.
    2. Skär rödbetorna och äpplena i små bitar och lägg dem i en bunke.
    3. Hacka rödlöken.
    4. Blanda créme fraiche, majonnäs, hackad rödlök, salt och peppar i en annan bunke.
    5. Häll blandningen med créme fraiche och majonnäs över de hackade rödbetorna och äpplena, och blanda väl.
    6. Låt gärna rödbetssalladen stå i kylskåp i några timmar innan servering.

    Tips

    Rödbetssalladen ska förvaras i kylskåpstemperatur.

    • Recept av: Kajsa Rosqvist

    Inspiration och bilder

    Kajsa Rosqvist

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Håll dig uppdaterad

    cross-circle