Ingredienser
Skala
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl linfrön
- 1 dl russin
- 1½ dl hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 4 msk flytande honung
- 4 dl naturell yoghurt
- 1 st stort äpple
- 1 msk valfria frön eller hackade nötter till topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka hasselnötterna grovt.
- Blanda de grovhackade hasselnötterna med vetemjölet, havregrynen, linfröna, russinen, bikarbonaten och saltet i en skål.
- Häll sedan ner naturell yoghurt, honung och rivet äpple i samma skål och blanda.
- Klä en ugnssäker brödform med bakplåtspapper.
- Fördela smeten i formen.
- Strö valfria frön eller nötter över smeten.
- Grädda långt ner i ugnen i cirka 80 minuter.
- Kontrollera om brödet är färdigt med hjälp av en sticka. Om stickan är kladdig ska brödet gräddas ytterligare en stund i ugnen.
- Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna något.
- Yoghurtbrödet är nu färdigt att servera.