Kesoglass på tropiska frukter

Att göra glass på keso är verkligen så gott! Glassen blir härligt len och dessutom näringsrik. Detta är alltså den perfekta mellisglassen!

Kombinationen av ananas, papaya och mango ger en riktigt fruktig och syrlig smak på denna glass! Du kan använda dig av antingen fryst eller färsk frukt.

OBS: Tänk på att glassen måste förvaras i frysen i minst 4 timmar innan du kan äta den.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Kesoglass

Kesoglass på tropiska frukter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min.
  • Portioner: 6 st.

Ingredienser

Skala
  • 250 g keso naturell
  • 1 dl papaya i bitar
  • 1 dl mango i bitar
  • 1 dl ananas i bitar
  • 1 st mogen banan
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa helt slät. Det går också bra att använda sig av en stavmixer.
  2. Fördela blandningen i 6 st glassformar och frys glassarna i minst fyra timmar.
  3. Njut av en riktigt god, näringsrik och tropisk glass!

Tips

Håll formen under rinnande varmvatten några sekunder för att lättare få ut glassen ur formen.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Mixa samtliga ingredienser till en slat smet
Fordela blandningen i glassformar
Njut av din harliga kesoglass pa tropiska frukter

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle