Krabbelurer

Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker eller snoobelurer.. Dessa godingar har många namn men vi är nog mest vana vid krabbelurer.

Dessa krabbelurer blir underbart goda och fluffiga! De blir riktigt höga och fina precis så som man vill ha dem.

Så lyxa gärna till mellanmålet ordentligt genom att bjuda på dessa smarriga krabbelurer.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Krabbelur

Krabbelurer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning
  • Strösocker att vända i

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker med en elvisp till en porös smet.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
  3. Blanda samman mjölblandningen och den porösa smeten och tillsätt även mjölk.
  4. Vispa till en jämn smet.
  5. Stek krabbelurerna i ett plättjärn med smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  6. Vänd krabbelurerna i strösocker direkt efter gräddning.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Vispa agg och socker porost
Blanda samman de torra ingredienserna
Stek tjocka och fina krabbelurer av smeten
Vand varje krabbelur i strosocker direkt efter graddning
Servera dina krabbelurer ljumna med sylt och gradde

Bilder och inspiration

Krabbelur pa stekpanna
Krabbelur ovanifran pa stekpanna

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle