Ingredienser
Till pannkakorna
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 2 ½ dl mjölk
- 1 ägg
- 3 msk smält smör
- Ca 1 dl nötkräm
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
- Vispa ner mjölken och det smälta smöret i bunken.
- Separera äggulan från äggvitan.
- Vispa ner äggulan i bunken.
- Vispa äggvitan till ett vitt skum med elvisp i en separat liten bunke.
- Vänd ner skummet av äggvitan i pannkakssmeten.
- Hetta upp en stekpanna eller ett plättjärn.
- Grädda små pannkakor på medelvärme, och lägg på en klick nötkräm på varje pannkaka. Täck nötkrämen med smet innan du vänder dem i stekpannan.
- Servera dina pannkakor direkt!