Yoghurtglass med jordgubbar och rabarber

I detta recept får du reda på hur du tillreder nyttiga glasspinnar med en smak av sommar och sol!

Denna yoghurtglass med jordgubbar och rabarber är utmärkt för att exempelvis bjuda barnen på en varm sommardag, eller vid något annat tillfälle då det behövs något extra svalkande. 

Ladda gärna upp med så många yoghurtglassar du kan så det alltid finns ett nyttigt alternativ till vanlig glass i din frys.

Värt att tänka på är alltså att det går att skala recepten (dubbla eller trippla dem) om du vill ha mer av det goda!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Yoghurtglass7

Yoghurtglass med jordgubbar och rabarber

  • Total tid: 30 min. + 4h frystid.
  • Antal: Ca. 4.

Ingredienser

Skala
  • 1 dl rabarber
  • 1 ½ dl jordgubbar
  • 1 ½ dl naturell yoghurt 
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 banan

Instruktioner

  1. Skala rabarberna och skiva dem till småbitar. 
  2. Koka rabarberbitarna i 5 minuter. 
  3. Sila av rabarberna och låt dem svalna av i några minuter. 
  4. Skölj och dela jordgubbarna.
  5. Skiva bananen. 
  6. Blanda samman bananerna, jordgubbarna, rabarberna, yoghurten, vaniljpulvret och honungen i en skål. 
  7. Mixa ingredienserna till en jämn smet. 
  8. Häll upp smeten i glassformarna och låt formarna vila i frysen i minst 4 timmar, alternativt över natten.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle