Frasiga smördegspiroger fyllda med köttfärs

Här får du ta del av ett recept med på goda och frasiga piroger som är fyllda med köttfärs. Värt att veta är att dessa piroger även är snabblagade tack vare att du använder smördeg för att tillaga pirogerna.

3 fördelar med att tillaga dessa piroger

  1. Det går snabbt att tillaga pirogerna. På bara omkring 25 minuter kan du servera dina piroger.
  2. Köttfärs är proteinrikt och således bra för dig som tränar och exempelvis bygger muskler.
  3. Det går utmärkt att skala receptet och frysa in de piroger som "blir över".
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frasiga smordegspiroger 8

Frasiga smördegspiroger fyllda med köttfärs

  • Total tid: 25 min.
  • Antal: 8 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 8 st frysta smördegsplattor (2 paket á 400 g)
  • 400 g köttfärs
  • 2 st medelstora morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 msk sesamfrön

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  3. Ta fram smördegsplattorna och lägg fyra plattor på varje plåt.
  4. Hacka gul-löken.
  5. Skala och riv morötterna.
  6. Hetta upp en stekpanna och smält smöret i pannan.
  7. Lägg gul-lök i stekpannan och pressa ner vitlöken med hjälp av en vitlökspress, och bryn löken på medelvärme i cirka 2 minuter.
  8. Lägg i köttfärsen i stekpannan och stek köttfärsen tills den är genomstekt.
  9. Lägg i de rivna morötterna och tomatpurén i stekpannan.
  10. Salta och peppra köttfärsen.
  11. Låt köttfärsen puttra i stekpannan i cirka 2 minuter.
  12. Ställ av stekpannan från plattan.
  13. Fördela köttfärsen på ena sidan av varje smördegsplatta.
  14. Vik över den andra sidan av smördegsplattorna och nagga den sidan med en gaffel.
  15. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg.
  16. Strö över sesamfrön på pirogerna.
  17. Grädda pirogerna mitt i ugnen i mellan cirka 10 och 15 minuter.
  18. Ta ut pirogerna från ugnen och njut av dina nygräddade smördegspiroger.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle