Ingredienser
Skala
- 8 st frysta smördegsplattor (2 paket á 400 g)
- 400 g köttfärs
- 2 st medelstora morötter
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk smör till stekning
- 1 st uppvispat ägg
- 2 msk sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
- Ta fram smördegsplattorna och lägg fyra plattor på varje plåt.
- Hacka gul-löken.
- Skala och riv morötterna.
- Hetta upp en stekpanna och smält smöret i pannan.
- Lägg gul-lök i stekpannan och pressa ner vitlöken med hjälp av en vitlökspress, och bryn löken på medelvärme i cirka 2 minuter.
- Lägg i köttfärsen i stekpannan och stek köttfärsen tills den är genomstekt.
- Lägg i de rivna morötterna och tomatpurén i stekpannan.
- Salta och peppra köttfärsen.
- Låt köttfärsen puttra i stekpannan i cirka 2 minuter.
- Ställ av stekpannan från plattan.
- Fördela köttfärsen på ena sidan av varje smördegsplatta.
- Vik över den andra sidan av smördegsplattorna och nagga den sidan med en gaffel.
- Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg.
- Strö över sesamfrön på pirogerna.
- Grädda pirogerna mitt i ugnen i mellan cirka 10 och 15 minuter.
- Ta ut pirogerna från ugnen och njut av dina nygräddade smördegspiroger.