Fröknäcke med flingsalt

Detta knapriga fröknäcke är gott att äta som det är, med lite smör på eller med ost och marmelad.

Det är även en bra idé att toppa med flingsalt innan gräddning, för då blir detta knäckebröd särskilt gott.

Ett bra alternativ till mjukt bröd

Som rubriken säger är det härligt att ha hembakat knäckebröd hemma som ett alternativ till mjukt bröd till exempelvis soppan eller frukosten.

Detta fröknäcke innehåller även massor av fiberrika fröer som gör gott för magen. Vi anser även att detta knäckebröd är så pass gott att det till och med passar som snacks.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Froknacka

Fröknäcke med flingsalt

  • Total tid: 90 min.
  • Antal: 1 plåt 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl vetemjöl eller majsmjöl
  • 1/2 dl linfrön 
  • 1/2 dl rapsolja 
  • 2 dl vatten (kokande)
  • Flingsalt (till toppning)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Blanda sedan i olja och vatten i de torra ingredienserna.
  4. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  5. Fördela smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Strö flingsalt över smeten
  7. Grädda dina knäckebröd mitt i ugnen i mellan cirka 50 och 60 minuter.
  8. Låt knäckebröden svalna på ett ugnsgaller.
  • Författare: Karl Rosqvist

Bilder och inspiration

Froknacka

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle