Fröknäcke med flingsalt

Detta knapriga fröknäcke är gott att äta som det är, med lite smör på eller med ost och marmelad.

Det är även en bra idé att toppa med flingsalt innan gräddning, för då blir detta knäckebröd särskilt gott.

Slipp vardagsmats-stress!

Prova HelloFresh – få upp till 1099 kr rabatt på dina första matkassar.

Se erbjudandet

*Samarbetserbjudande*

Ett bra alternativ till mjukt bröd

Som rubriken säger är det härligt att ha hembakat knäckebröd hemma som ett alternativ till mjukt bröd till exempelvis soppan eller frukosten.

Detta fröknäcke innehåller även massor av fiberrika fröer som gör gott för magen. Vi anser även att detta knäckebröd är så pass gott att det till och med passar som snacks.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Froknacka

Fröknäcke med flingsalt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 90 min.
  • Portioner: 1 plåt

Ingredienser

Skala
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl vetemjöl eller majsmjöl
  • 1/2 dl linfrön 
  • 1/2 dl rapsolja 
  • 2 dl vatten (kokande)
  • Flingsalt (till toppning)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Blanda sedan i olja och vatten i de torra ingredienserna.
  4. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  5. Fördela smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Strö flingsalt över smeten
  7. Grädda dina knäckebröd mitt i ugnen i mellan cirka 50 och 60 minuter.
  8. Låt knäckebröden svalna på ett ugnsgaller.
  • Recept av: Karl Rosqvist

Bilder och inspiration

Froknacka

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle