Ingredienser
- 25 g jäst
- 2 dl vatten (37 grader)
- 1/2 dl rapsolja
- 1 msk flytande honung
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl grovmalet grahamsmjöl
Topping
- Linfrön
- Sesamfrön
- Flingsalt
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Häll fingervarmt vatten över jästen och rör om tills jästen lösts upp helt.
- Tillsätt rapsolja, honung och mjöl i bunken.
- Arbeta degen tills den är jämn och fin.
- Låt degen jäsa täckt med bakduk i 60 minuter till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i två delar.
- Lägg ett bakplåtspapper på ett bakbord och kavla ut ena delen av degen på bakplåtspappret. Kavla tunt, ca 1,5 mm och skär bort ojämna kanter.
- Skär upp degen så du får ca 20 st knäckesticks per plåt.
- Pensla med vatten och strö över flingsalt och frön.
- Flytta över den utkavlade och uppdelade degen till en ugnsplåt med hjälp av bakplåtspappret.
- Gör likadant med andra delen av degen.
- Grädda dina knäckesticks i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
- Dela lite försiktigt på dem, och låt dem sedan svalna helt.