Knäckesticks med frön och flingsalt

Detta är det perfekta snackset till helgen. Dessa knäckesticks är också supergott till soppan eller som tillbehör på buffébordet! Eller varför inte ha dem till frukost med en klick smör på? Det är alltid bra att ha en burk hemma i skafferiet med dessa goda knäckesticks.

Detta är också en trevlig present att ge bort. Slå in några knäckesticks i cellofan eller lägg dem i en fin burk så har du en riktigt fin present. Längre ner i artikeln ser du hur fina knäckesticksen är när de är inslagna som en gåva.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knackesticks

Knäckesticks med frön och flingsalt

    Ingredienser

    Skala
    • 25 g jäst
    • 2 dl vatten (37 grader)
    • 1/2 dl rapsolja
    • 1 msk flytande honung
    • 3 dl vetemjöl
    • 3 dl grovmalet grahamsmjöl

    Topping

    • Linfrön
    • Sesamfrön
    • Flingsalt

    Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Häll fingervarmt vatten över jästen och rör om tills jästen lösts upp helt.
    3. Tillsätt rapsolja, honung och mjöl i bunken.
    4. Arbeta degen tills den är jämn och fin.
    5. Låt degen jäsa täckt med bakduk i 60 minuter till dubbel storlek.
    6. Sätt ugnen på 225 grader.
    7. Dela degen i två delar.
    8. Lägg ett bakplåtspapper på ett bakbord och kavla ut ena delen av degen på bakplåtspappret. Kavla tunt, ca 1,5 mm och skär bort ojämna kanter.
    9. Skär upp degen så du får ca 20 st knäckesticks per plåt.
    10. Pensla med vatten och strö över flingsalt och frön.
    11. Flytta över den utkavlade och uppdelade degen till en ugnsplåt med hjälp av bakplåtspappret.
    12. Gör likadant med andra delen av degen.
    13. Grädda dina knäckesticks i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
    14. Dela lite försiktigt på dem, och låt dem sedan svalna helt.
    • Författare: Kajsa Rosqvist

    Steg för steg

    1. Arbeta ihop en jämn och fin deg och låt den jäsa i 60 minuter.

    Arbeta ihop fin deg

    2. När degen jäst färdigt sätter du ugnen på 225 grader. Sen är det dags att baka ut.

    DEgen har jast klart

    3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper.

    Platt deg pa bakbord

    4. Skär upp degen så du får ca. 20 knäckesticks per plåt.

    Skar ut degen

    5. Pensla med vatten och strö över frön och flingsalt.

    Pensla med vatten och stro over fron och flingsalt

    6. Grädda dem mitt i ugnen ca. 10 minuter. Dela därefter på dem och låt svalna.

    Gradda mitt i ugnen och stro oer fro

    7. Nu kan du njuta av dina färdiga knäckesticks. Ät upp dem direkt eller varför inte ge bort dem som en gåva?

    Fardiga knackesticks
    Knackesticks som gava

    Fler recept vi tror du gillar

    Kajsa Rosqvist

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Håll dig uppdaterad

    cross-circle