Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl hasselnötter (grovt hackade)
- 1 dl valnötter (grovt hackade)
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl russin
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 dl chiafrön
- 1 krm vaniljpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 msk flytande honung
- Äggvita från 3 stora ägg (eller 4 små)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt äggvita och honung, och blanda väl.
- Klä en form, ca. 25 gånger 20 cm, med bakplåtspapper.
- Tryck ut smeten i formen och pressa väl med en slickepott eller med handen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 30 minuter.
- Ta ut kakan från ugnen, lyft ut kakan från formen och låt den svalna helt. Dela därefter kakan i 8 bitar
- Förvara dina bars i kylskåp, eller för längre hållbarhet i frysen.
Värt att notera
Det går bra att använda dig av andra nötter och fröer. Så välj gärna fröer och nötter efter tycke och smak eller efter vad du har hemma.