Saffransplättar

Här får du ta del av ett recept på goda och lättlagade saffransplättar. De passar perfekt till bland annat frukost eller brunch, och så även som mellanmål i juletider!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saffransplattar

Saffransplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: ca. 25 st.

Ingredienser

Skala
  • 0,5 g saffran
  • 4 dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 msk smält smör
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Blanda ut saffran med hälften av mjölken i en bunke.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke.
  3. Rör ner vetemjölet i mjölken och vispa till en jämn och klumpfri smet.
  4. Tillsätt resterande mjölk, smör och ägg.
  5. Låt smeten stå och svälla cirka 5 minuter.
  6. Hetta upp en panna på spisen och stek plättarna i smör cirka 3 minuter på varje sida. Använd medeltemperatur.

Värt att notera

Servera gärna plättarna med bär och några klickar grädde.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle