Ingredienser
Skala
Ingredienser
- 6 st medelstora äpplen
- 4 dl vatten
- 1 tsk kardemumma
- 1 st vaniljstång
- 4 msk strösocker
Redning
- 2 msk potatismjöl
- 1/2 dl vatten
Instruktioner
- Skala äpplena och skär dem i små tärningar.
- Ta fram vaniljstången och gör ett snitt på längden av den med hjälp av en kniv. Öppna därefter upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna.
- Placera äppelbitarna, vaniljstången, vaniljfröna, kardemumman och sockret i en kastrull.
- Häll på vattnet och koka upp blandningen på spisen. Låt blandningen koka på medelvärme tills äppelbitarna har mjuknat, vilket i regel tar mellan cirka 5 och 10 minuter.
- Ställ bort kastrullen från värmen.
- Ta fram en liten skål, häll i vattnet och rör ut potatismjölet så en redning skapas.
- Häll ner redningen i äppelkrämen. Se till att hälla ned redningen i en tunn stråle och rör om under tiden du häller ned redningen i äppelkrämen.
- Ställ tillbaka äppelkrämen på värmen och låt krämen koka upp igen under omrörning. När du ser de första bubblorna är äppelkrämen färdigkokt och redo att ställas av från värmen igen.
- Låt krämen svalna.
- Njut av mumsig äppelkräm med vanilj och kardemumma!