Kalljästa havrefrallor

Här kommer ett recept på kalljästa frallor som dessutom innehåller havregryn och chiafrön för mer fibrer.

Rör gärna ihop degen på kvällen och baka ut och grädda frallorna på morgonen så får du nybakta frallor till frukost.🤩

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Kalljasta havrefrallor

Kalljästa havrefrallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 minuter + jäsning och gräddning
  • Portioner: 8–10 st

Ingredienser

Skala
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Tillsätt kallt vatten och rör om så jästen löses upp helt.
  3. Rör sedan ner olja, sirap och salt i bunken.
  4. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och havregryn i bunken.
  5. Rör om till en kladdig deg.
  6. Plasta in degen och ställ in bunken i kylskåp över natten, eller minst 8 timmar.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Mjöla ett bakbord och släng även lite chiafrön och havregryn på bakbordet.
  9. Häll upp degen på bakbordet men knåda inte degen.
  10. Dela degen i 8–10 frallor och lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper med mjölade händer.
  11. Strö över lite mjöl, chiafrön och havregryn på frallorna.
  12. Kasta in lite kallt vatten i botten på ugnen i samband med att du sätter in plåten för att få den där riktigt krispiga ytan på dina frallor.
  13. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  14. Njut av nygräddade havrefrallor.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kalljasta havrefrallor

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle