Ingredienser
- 25 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 2 msk rapsolja
- 2 msk sirap
- 2 tsk salt
- 8 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
Gör så här
- Smula ner jästen i en bunke.
- Tillsätt kallt vatten och rör om så jästen löses upp helt.
- Rör sedan ner olja, sirap och salt i bunken.
- Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och havregryn i bunken.
- Rör om till en kladdig deg.
- Plasta in degen och ställ in bunken i kylskåp över natten, eller minst 8 timmar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Mjöla ett bakbord och släng även lite chiafrön och havregryn på bakbordet.
- Häll upp degen på bakbordet men knåda inte degen.
- Dela degen i 8–10 frallor och lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper med mjölade händer.
- Strö över lite mjöl, chiafrön och havregryn på frallorna.
- Kasta in lite kallt vatten i botten på ugnen i samband med att du sätter in plåten för att få den där riktigt krispiga ytan på dina frallor.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
- Njut av nygräddade havrefrallor.