Ingredienser
- 25 g jäst
- 3 dl mjölk (fingervarm)
- 1 tsk salt
- 1 msk rapsolja
- Ca 7 dl vetemjöl
- Lite rapsolja till formen
- 1 uppvispat ägg till pensling
- Svarta sesamfrön till topping
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och lös upp jästen helt.
- Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
- Knåda degen väl för hand, med elvispens degkrokar eller i bakmaskin till en smidig deg.
- Låt degen jäsa 40 minuter täckt med bakduk.
- Ta upp degen på mjölat bakbord.
- Dela degen i 36 lika stora delar och rulla dem till bollar.
- Smörj en muffinsplåt med rapsolja.
- Lägg tre stycken bollar i varje form.
- Låt jäsa 30 minuter täckt med bakduk.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Låt bröden svalna något innan du lyfter ur dem från formen.