Mumsiga havrekakor med blåbär och banan

Blabarskaka

Här ger vi dig ett recept på nyttiga havrekakor som är fyllda med fröer, frukt och bär!

Värt att tänka på är att kakorna inte innehåller något mjöl, så de är perfekta för dig som vill undvika mjöl i din kost. Havrekakorna passar dessutom utmärkt till utflykten, det vill säga när du behöver fylla på med bra energi.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Havrekakor blabar1

Havrekakor med blåbär och banan

  • Total tid: 35 min
  • Antal: 10 st 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 mogna bananer
  • 1 dl jordnötssmör 
  • 2 1/2 dl havregryn 
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 1/2 dl frysta blåbär
  • 1/2 msk honung

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mosa bananerna.
  3. Lägg samtliga ingredienser i en skål och blanda väl.
  4. Forma till kakorna och lägg dem på bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Låt kakorna svalna innan servering.

Värt att notera

Föredrar du andra bär till kakorna? Om ja, då går det jättebra att byta ut blåbären mot exempelvis jordgubbar eller smultron.

  • Författare: Kajsa Rosqvist
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagning: 25 min

Bilder och inspiration

Havrekakor

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle