Frö- och nötbröd

Detta enkla och nyttiga bröd är riktigt gott och det kräver inte någon jästid. Det innehåller även många nyttiga fröer och nötter som gör gott för hälsan.

Brödet innehåller också torkade aprikoser vilket gör det lite sötare. Variera gärna nötter och fröer efter eget tycke så blir smaken som du själv vill ha den.

Vill du hellre ha någon annan torkad frukt i brödet går naturligtvis det också bra.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
not och frobrod

Frö- och nötbröd

  • Total tid: 90 min
  • Antal: 1 brödkaka 1x

Ingredienser

Skala
  • 150 g torkade aprikoser
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 4 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ salt
  • 5 dl naturell yoghurt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötter grovt och klipp aprikoserna i bitar.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Häll ner nötter, frön och frukt i mjölblandningen och blanda runt.
  5. Tillsätt yoghurten och blanda väl.
  6. Klä en brödform med bakplåtspapper. (Blöt bakplåtspappret och krama sedan ur vattnet för att lättare kunna forma det.)
  7. Fördela smeten i formen.
  8. Grädda brödet i den nedre delen av ugnen ca 60 – 70 minuter.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Klipp aprikoser i bitar och hacka notter grovt
Blanda vetemjol bakpulver och salt i en bunke
Hall ner notter froer aprikoser och yoghurt
Kla en brodform med uppblott bakplatspapper
Fordela smeten i formen och gradda i nedersta
Ta ut limpan ur ugnen och njut av ditt fro och notbrod

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle