Ingredienser
Skala
- 150 g torkade aprikoser
- 2 dl valnötter
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl linfrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1/2 dl chiafrön
- 4 dl rågsikt
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ salt
- 5 dl naturell yoghurt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka nötter grovt och klipp aprikoserna i bitar.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Häll ner nötter, frön och frukt i mjölblandningen och blanda runt.
- Tillsätt yoghurten och blanda väl.
- Klä en brödform med bakplåtspapper. (Blöt bakplåtspappret och krama sedan ur vattnet för att lättare kunna forma det.)
- Fördela smeten i formen.
- Grädda brödet i den nedre delen av ugnen ca 60 – 70 minuter.