Hemlagad risifrutti

Hemlagad risifrutti är ett supergott mellanmål som går snabbt att tillreda, i synnerhet om du kokat risgrynsgröten i förväg. 

Passa gärna på att laga en stor sats när du ändå lagar till din risifrutti. Grundreceptet är för 12 personer, men dubblera eller trippla gärna receptet.

Att göra hemlagad risifrutti är alltså:

  • Ett billigt sätt att få ett gott fika och/eller mellanmål.
  • Ett smidigt sätt att laga till någonting gott.
  • Ett bra sätt att få en hälsosammare risifrutti än den du handlar i butik som är sprängfylld med socker.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hemlagad risifrutti 2

Hemlagad risifrutti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min.
  • Antal: 12 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • Kokt risgrynsgröt för 10 personer (kall). 
  • 4 dl vispgrädde.
  • 1 dl florsocker.
  • 1 msk vaniljsocker.

Instruktioner

  1. Vispa grädden.
  2. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i grädden med hjälp av en finmaskig sil.
  3. Blanda gräddblandningen tillsammans med den kalla risgrynsgröten.
  4. Nu är din risifrutti färdig att serveras.

Värt att notera

Toppa gärna med sylt eller färska bär!

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle