Havrefrutti

Här kommer ett recept på ett gott och busenkelt mellanmål som du tillreder på några minuter.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Kopp med havrefrutti

Havrefrutti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 5 min.
  • Portioner: 2

Ingredienser

Skala
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Koka upp havregryn, mjölk och salt i en kastrull på spisen.
  2. Låt småkoka ca 2 minuter.
  3. Ställ av från värmen, tillsätt vaniljsockret och rör om.
  4. Låt gröten svalna och mixa den sedan slät.
  5. Häll upp i två skålar och ställ in dem i kylskåpet minst fyra timmar eller över natten.
  6. Toppa med sylt och bär, och njut av din goda havrefrutti.

Tips

OBS: Tiden det tar för din havrefrutti att svalna är minst 4 timmar. Den tidsåtgången är inte medräknad i receptet.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kopp med havrefrutti

Recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle