Energibars med kokos

Dessa energibars fungerar utmärkt såväl innan som efter träningen, och så även som mellanmål när du är lite sötsugen.

Fördelar med dessa energibars

  • De ger dig mycket energi och de innehåller mycket fiber.
  • Kokosen gör att dessa energibars smakar särskilt gott.
  • När du gör egna energibars har du full koll på vad de innehåller.
  • Hemgjorda energibars är ett billigare alternativ till köpta energi- och träningsbars.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Energibars 8

Energibars med kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Antal: Ca. 10 st.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl havregryn  
  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl kokos
  • 2 dl jordnötssmör 
  • 2 msk kokosolja 
  • 1/2 dl honung 
  • 25 dadlar

Topping

  • 1/2 dl kokos

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg havregryn, pumpakärnor, sesamfrön och solroskärnor i en ugnssäker form med bakplåtspapper och blanda runt.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen i cirka 10 min.
  4. Ta ut formen och lägg på kokosen.
  5. Ställ in formen i ugnen igen i cirka 5 min.
  6. Ta ut formen från ugnen och låt barsen svalna.
  7. Smält jordnötssmör, kokosolja och honung under omrörning i en kastrull på spisen. Ingredienserna ska inte börja koka.
  8. Kärna ur och hacka dadlarna.
  9. Lägg dadlar, fröblandningen och jordnötssmörblandningen i en skål och blanda väl.
  10. Fördela smeten i formen med bakplåtspappret.
  11. Platta ut smeten väl.
  12. Fördela 1 dl kokos över smeten och tryck till även här så kokosen fastnar ordentligt.
  13. Ställ formen i kylen och låt smeten stelna något.
  14. Dela upp i rutor i den storlek du vill ha dina energibars.
  15. Förvara gärna dina energibars i kylskåpet, men du kan även frysa ner dem om du vill.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle