Ingredienser
Skala
- 5 dl havregryn
- 1 ½ dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl sesamfrön
- 1/2 dl kokos
- 2 dl jordnötssmör
- 2 msk kokosolja
- 1/2 dl honung
- 25 dadlar
Topping
- 1/2 dl kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Lägg havregryn, pumpakärnor, sesamfrön och solroskärnor i en ugnssäker form med bakplåtspapper och blanda runt.
- Ställ in formen i mitten av ugnen i cirka 10 min.
- Ta ut formen och lägg på kokosen.
- Ställ in formen i ugnen igen i cirka 5 min.
- Ta ut formen från ugnen och låt barsen svalna.
- Smält jordnötssmör, kokosolja och honung under omrörning i en kastrull på spisen. Ingredienserna ska inte börja koka.
- Kärna ur och hacka dadlarna.
- Lägg dadlar, fröblandningen och jordnötssmörblandningen i en skål och blanda väl.
- Fördela smeten i formen med bakplåtspappret.
- Platta ut smeten väl.
- Fördela 1 dl kokos över smeten och tryck till även här så kokosen fastnar ordentligt.
- Ställ formen i kylen och låt smeten stelna något.
- Dela upp i rutor i den storlek du vill ha dina energibars.
- Förvara gärna dina energibars i kylskåpet, men du kan även frysa ner dem om du vill.