Ingredienser
- 500 gram jordgubbar
- 500 gram rabarber
- 1 dl strösocker
- 4 dl vatten
- 2 krm vaniljpulver
- 3 msk potatismjöl
- 3 msk vatten
Instruktioner
- Skiva och skala rabarberna.
- Koka upp vatten, socker och vaniljpulver tillsammans med rabarberna.
- Låt ingredienserna koka i 15 minuter.
- Skiva upp jordgubbarna och lägg dem i kastrullen.
- Låt ingredienserna koka ytterligare 10 minuter.
- Blanda ut all potatismjöl med 3 msk kallt vatten för att således skapa en redning.
- Dra kastrullen åt sidan och häll ned redningen i en tunn stråle under omrörning.
- Koka sedan upp krämen under omrörning. När du ser första bubblan är krämen klar.
- Ställ därefter grytan åt sidan för att låta krämen svalna något innan servering.
- Servera gärna krämen med mjölk eller grädde.
Värt att notera
Om du vill att krämen ska få en tjockare konsistens, inkludera då någon extra matsked med redning. För att få en tunnare kräm minskar du på redningen. Konsistensen kan du alltså styra efter tycke och smak.