Kräm med rabarber och jordgubbar

Jordgubb och rabarber, vilken kombination!

Detta recept ger dig en kräm med somriga smaker som sannolikt kommer göra succé.

Tillaga gärna krämen när det är säsong

Laga gärna denna goda kräm när det är säsong för jordgubbar och rabarber.

Tur är det därför att såväl jordgubbs- som rabarbersäsongen pågår under juli månad, så det tajmar alltså in varandra🤩

Jordgubb rabarberkram14

Glöm inte skiva och frysa ner rabarber och jordgubbar om du har gott om sådana hemma, för krämen kan nämligen göras på såväl frysta jordgubbar som frysta rabarber.

Du kan förstås även köpa frysta rabarber och jordgubbar i affären för att kunna tillaga detta recept.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jordgubb rabarberkram12

Kräm med rabarber och jordgubbar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 500 gram jordgubbar 
  • 500 gram rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 krm vaniljpulver 
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk vatten

Instruktioner

  1. Skiva och skala rabarberna.
  2. Koka upp vatten, socker och vaniljpulver tillsammans med rabarberna.
  3. Låt ingredienserna koka i 15 minuter.
  4. Skiva upp jordgubbarna och lägg dem i kastrullen.
  5. Låt ingredienserna koka ytterligare 10 minuter.
  6. Blanda ut all potatismjöl med 3 msk kallt vatten för att således skapa en redning.
  7. Dra kastrullen åt sidan och häll ned redningen i en tunn stråle under omrörning.
  8. Koka sedan upp krämen under omrörning. När du ser första bubblan är krämen klar.
  9. Ställ därefter grytan åt sidan för att låta krämen svalna något innan servering.
  10. Servera gärna krämen med mjölk eller grädde.

Värt att notera

Om du vill att krämen ska få en tjockare konsistens, inkludera då någon extra matsked med redning. För att få en tunnare kräm minskar du på redningen. Konsistensen kan du alltså styra efter tycke och smak.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle