Ingredienser
Skala
- 2 mogna bananer
- 3 ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ tsk malen kardemumma
- 1 ½ tsk malen kryddnejlika
- 1 ½ tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl rapsolja
- 1 dl rårörda lingon (sockerfria)
- 1/2 tsk salt
Frosting:
- 200 g mjukost
- 2 msk citronsaft
- 1 msk flytande honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en springform (24 cm).
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop dem med äggen i en bunke.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i en annan bunke.
- Rör ner mjölblandningen i bunken med mosad banan och ägg.
- Tillsätt rapsolja och rårörda lingon i bunken och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.
- Ta ut kakan från ugnen och låt svalna helt.
Frostingen
- Blanda färskost, flytande honung och citronsaft i en liten bunke.
- Bred frostingen över kakan.
Värt att notera
Toppa gärna kakan med färskost och citron. Det ger en frisk och härlig smak.