Mjuk pepparkaka

Här får du ta del av ett recept på en riktigt saftig och god mjuk pepparkaka. Förutom att den smakar gott är en annan bra sak att den inte innehåller något vitt socker, utan är sötad med hjälp av banan.

Så prova gärna denna särskilt nyttiga variant av mjuk pepparkaka, du kommer vilja göra den om och om igen😊

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Liten pepparkaka

Mjuk pepparkaka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 35 min.
  • Antal: 10 bitar. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk malen kardemumma
  • 1 ½ tsk malen kryddnejlika
  • 1 ½ tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl rårörda lingon (sockerfria)
  • 1/2 tsk salt

Frosting:

  • 200 g mjukost
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk flytande honung

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform (24 cm).
  3. Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop dem med äggen i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i en annan bunke.
  5. Rör ner mjölblandningen i bunken med mosad banan och ägg.
  6. Tillsätt rapsolja och rårörda lingon i bunken och blanda till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.
  8. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna helt.

Frostingen

  1. Blanda färskost, flytande honung och citronsaft i en liten bunke.
  2. Bred frostingen över kakan.

Värt att notera

Toppa gärna kakan med färskost och citron. Det ger en frisk och härlig smak.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle