Mellisdags

Hemlagad mannafrutti 

Mannafrutti6

Denna goda hemlagade mannafrutti kommer uppskattas av alla i familjen! Mannafruttin är dessutom smidig att laga då mannagrynsgröt går på ett kick att få klart. 

Värt att tänka på är samtidigt att mannafruttin ska svalna av ordentligt, låt den sedan stelna ytterligare i kylskåpet. Toppa gärna med dina favoritbär, sen är mellanmålet klart!

Trött på att alltid tänka på middagen?

Testa matkasse och spara tid – vi guidar dig rätt.

Hitta den bästa matkassen för dig
Mannafrutti

Bra förslag på topping inkluderar:

  • Nötter såsom cashewnötter, mandel, valnötter, hasselnötter och/eller pekannötter.
  • Sylt med exempelvis blåbär-, hallon- eller jordgubbssmak.
  • Färska bär såsom hallon, blåbär, jordgubbar, smultron och/eller björnbär.
  • Skivad frukt såsom äpple, banan, mango, kiwi, persika, päron och/eller apelsin.
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Mannafrutti6

Hemlagad mannafrutti 

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Total tid: 15 min.
  • Portioner: 4 st.

Ingredienser

Skala
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 5 msk mannagryn
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Koka upp samtliga ingredienser under omrörning.
  2. Låt ingredienserna koka under omrörning på medelhög värme i 5 min.
  3. Häll upp mannafruttin i 4 (eller fler om du skalar receptet) skålar. Låt svalna helt.
  4. Förvara din mannafrutti svalt (i kylskåp) under cirka 30 min.
  5. Nu är din mannafrutti klar att servera!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Alla kommentarer

    1. Vad roligt att du tycker om den.🥰 Det är viktigt att låta den svalna helt. Låt den sedan stå till sig i kylskåpet.

Håll dig uppdaterad

cross-circle