Ingredienser
Skala
- 3 ½ dl havregryn
- 1 ½ dl kokos
- ½ dl hackade hasselnötter
- ½ dl kokosolja
- ½ dl flytande honung
- (Lite olja till muffinsplåten)
Ingredienser till bäryoghurten:
- 125 g färska blåbär
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 msk flytande honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havregryn, kokos och hasselnötter i en skål.
- Smält kokosoljan tillsammans med honungen i en kastrull.
- Blanda samman den smälta kokosoljan och honungen med havregryn, kokos och hasselnötter.
- Olja in en muffinsplåt.
- Fördela smeten i formarna.
- Tryck till smeten ordentligt i formarna. Använd gärna en liten sked i detta moment.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills granolan fått en fin färg.
Nedan följer instruktioner för bäryoghurten
- Mixa färska blåbär (spara några blåbär till toppningen).
- Blanda samman mixade blåbär, turkisk yoghurt och honung.
- Fyll formarna med yoghurten och toppa med blåbär.
Värt att notera
I detta recept är granolaskålarna fyllda med blåbärsyoghurt men det går självklart bra med en annan typ av yoghurt, alternativt kesella eller kvarg.