Goda granolaskålar med bäryoghurt

Granolamuffins1

Nu får du ta del av ett recept på frasiga granolaskålar med bäryoghurt. Detta recept ger dig 12 granolaskålar, så det passar perfekt när du exempelvis ska bjuda många personer på frukost, brunch eller mellanmål.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Granolamuffins14

Granolaskålar med bäryoghurt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 3 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl kokos
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • ½ dl kokosolja
  • ½ dl flytande honung
  • (Lite olja till muffinsplåten)

Ingredienser till bäryoghurten:

  • 125 g färska blåbär
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn, kokos och hasselnötter i en skål.
  3. Smält kokosoljan tillsammans med honungen i en kastrull.
  4. Blanda samman den smälta kokosoljan och honungen med havregryn, kokos och hasselnötter.
  5. Olja in en muffinsplåt.
  6. Fördela smeten i formarna.
  7. Tryck till smeten ordentligt i formarna. Använd gärna en liten sked i detta moment.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills granolan fått en fin färg.

Nedan följer instruktioner för bäryoghurten

  1. Mixa färska blåbär (spara några blåbär till toppningen).
  2. Blanda samman mixade blåbär, turkisk yoghurt och honung.
  3. Fyll formarna med yoghurten och toppa med blåbär.

Värt att notera

I detta recept är granolaskålarna fyllda med blåbärsyoghurt men det går självklart bra med en annan typ av yoghurt, alternativt kesella eller kvarg.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle