Hemlagad mannafrutti 

Mannafrutti6

Denna goda hemlagade mannafrutti kommer uppskattas av alla i familjen! Mannafruttin är dessutom smidig att laga då mannagrynsgröt går på ett kick att få klart. 

Värt att tänka på är samtidigt att mannagrynsgröten ska svalna av ordentligt, sen är det bara att blanda till en smarrig mannafrutti. Toppa gärna med dina favoritbär, sen är mellanmålet klart!

Mannafrutti

Bra förslag på topping inkluderar:

  • Nötter såsom cashewnötter, mandel, valnötter, hasselnötter och/eller pekannötter.
  • Sylt med exempelvis blåbär-, hallon- eller jordgubbssmak.
  • Färska bär såsom hallon, blåbär, jordgubbar, smultron och/eller björnbär.
  • Skivad frukt såsom äpple, banan, mango, kiwi, persika, päron och/eller apelsin.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mannafrutti6

Hemlagad mannafrutti 

  • Total tid: 15 min.
  • Antal: 4 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 5 msk mannagryn
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Koka upp samtliga ingredienser under omrörning.
  2. Låt ingredienserna koka under omrörning på medelhög värme i 5 min.
  3. Häll upp mannafruttin i 4 (eller fler om du skalar receptet) skålar.
  4. Förvara din mannafrutti svalt (i kylskåp) under cirka 30 min.
  5. Nu är din mannafrutti klar att servera!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle