Ingredienser
Skala
- 1/2 paket jäst
- 6 dl vatten (fingervarmt, 37 grader)
- 2 tsk salt
- 1 msk flytande honung eller sirap
- 5 dl grahamsmjöl
- 9 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Häll lite av det ljumna vattnet i bunken och lös upp jästen.
- Häll i resterande vatten.
- Häll i salt och honung/sirap i bunken och rör om.
- Häll därefter i grahamsmjöl och vetemjöl i bunken.
- Rör om igen så du får en lagom lös deg.
- Låt degen jäsa i bunken i mellan cirka 2 – 3 timmar. Täck bunken med en jäsduk vid jäsningen.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp degen på ett väl mjölat bakplåtspapper.
- Vik ihop degen några gånger så att den blir något mer platt. Knåda inte degen.
- Lägg ett mjölat bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Skär lagom stora bitar av degen och lägg dem på bakplåtspappret. Det gör inget om bitarna blir lite ojämna, de blir ändå fina när de är färdiggräddade.
- Sätt in plåten i ugnen och grädda frallorna i mitten av ugnen cirka 13 – 15 minuter eller tills de fått fin färg.
- Låt frallorna svalna av på galler.