Lättbakade frallor

De här lättbakade och goda frallorna blir klara på omkring 15 min. Det tar cirka 5 minuter att röra ihop degen, medan gräddningen i ugnen tar cirka 10 minuter.

Anledningen till att tillagningstiden är kort beror på att ingen jästid krävs eftersom dessa frallor görs på bakpulver.

Frallorna passar bland annat bra till frukost eller till mellanmål, men även till soppor och krämer. Har du inget bröd hemma är dessa frallor alltså väldigt smidiga att baka då du får nygräddade frallor på endast 15 min.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frallor5

Lättbakade frallor

  • Total tid: 15 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 4 msk rapsolja.
  • 5 dl mjölk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll därefter i olja och mjölk i bunken och rör ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  4. Klicka ut degen med en sked på plåten till lagom stora frallor.
  5. Strö lite mjöl över frallorna.
  6. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 10 min.
  7. Ta ut dina frallor ur ugnen och låt dem svalna av på galler.
  8. Frallorna är nu klara att serveras.

Värt att notera

Det går bra att byta ut en femtedel av vetemjölet (2 dl enligt grundreceptet) mot lika mycket rågsikt eller grahamsmjöl.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle