Mellisdags

Glögg med apelsinsmak

Testa gärna det här jättegoda och enkla receptet på hemmagjord glögg. Du gör glöggen lätt på en kvart + lite tid som kryddorna ska ligga kvar i grytan så vinet kan dra till sig kryddorna ordentligt.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Julglogg

Glögg med apelsinsmak

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min
  • Portioner: 1 flaska

Ingredienser

Skala
  • 1 flaska vitt vin, sött eller halvsött (med eller utan alkohol)
  • 1 påse glöggkryddor
  • 1/2 apelsin
  • 12 dl socker. Variera sockermängden beroende på hur söt du vill ha din glögg, och på hur sött vinet är.

Gör så här

  1. Häll vinet i en gryta och lägg i kryddorna.
  2. Tvätta apelsinen väl. Skala med en potatisskalare av det yttersta skalet på en halv, liten apelsin. Ta inte med det vita under skalet.
  3. Ta fram 2–3 klyftor från apelsinen och skär dem i bitar.
  4. Lägg ner apelsinskal och apelsinbitarna i grytan.
  5. Häll sedan i sockret. Börja gärna med den mindre mängden och öka sedan på med mer socker om det behövs i samband med att du smakar av glöggen.
  6. Låt blandningen sjuda på cirka 75 grader i 5 minuter. Använd en köttermometer när du värmer glöggen. Om du har vin med alkohol så tänk på att temperaturen inte ska överstiga 78 grader, då dunstar alkoholen. Om du använder alkoholfritt vin kan temperaturen vara något högre men det får inte koka.
  7. Rör om i grytan då och då så att sockret löser sig.
  8. Efter 5 minuter, ta grytan från plattan, sätt på locket och låt kryddorna vara kvar i cirka en timme.
  9. Sila därefter av kryddorna och häll upp glöggen på en flaska. Förvara flaskan i kylen.
  10. Njut av din goda och hemmagjorda glögg.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Inspirationsbilder

Inspirationsbild glogg
Inspirationsbild glogg ovanifran

Fler recept vi tror du gillar

De populäraste recepten

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle