Nöt- och bärmix med mandel: Gott och lätt att tillreda

Här kommer en otroligt god nöt- och bärblandning som är superenkel att fixa till.😀

I detta recept blandar du rostade nötter tillsammans med söta tranbär, och toppar med lite flingsalt på. Det blir oslagbart gott!

Att köpa naturella nötter och rosta själv är betydligt nyttigare än att köpa de färdiga mixpåsarna med nötter du hittar i affären. Sen blir det också mycket godare att rosta dem själv och det doftar underbart i hela köket under rostningen.😋

Passa på att äta dem lite ljumna, och det som blir över är lika gott att äta vid ett senare tillfälle. Denna nötmix är också en supertrevlig present att ge bort till någon vid festliga tillfällen.🎁

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Not och barmix

Nöt- och bärmix med mandel

  • Total tid: 20 min
  • Antal: 800 g 1x

Ingredienser

Skala
  • 200 g mandel
  • 200 g cashewnötter
  • 200 g pekannötter
  • 200 g torkade tranbär
  • 2 msk rapsolja
  • Flingsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela nötter och mandel på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Häll rapsolja över blandningen och rör om.
  4. Strö över flingsalt.
  5. Rosta mitt i ugn tills de fått en fin färg, ca 10–15 minuter.
  6. Rör om några gånger under rostningen.
  7. När blandningen svalnat blandar du i torkade tranbär.
  8. Njut av din goda nötblandning.

Värt att notera

Det går bra att välja andra nötter till denna blandning.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Huvudingredienserna

Mandel

En skål med mandlar

Mandel är ett frö som är rikt på järn, kalcium och vitamin E.

Cashewnötter

Cashewnotter

Cashewnötter är rika på zink, magnesium och folsyra.

Pekannötter

Pekannotter

Pekannötter har det högsta värdet av antioxidanter av alla nötter.

Tranbär

Tranbar

Tranbär är mycket rika på antioxidanter. Antioxidanten reservatrol, som tranbär har, sägs kunna hindra bakterieangrepp. Tranbär är även rika på vitamin C, järn, zink och folsyra.

Steg för steg

1. Fördela nötter och mandel på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Fordela notter och mandel

2. Häll rapsolja över blandningen och rör om. Därefter strör du flingsalt över blandningen och rostar den i ugn 10–15 minuter.

Hall over rapsolja

3. Låt blandningen svalna något.

Lat blandningen svalna

4. Blanda i torkade tranbär.

Blanda i tranbar

5. Servera som snacks eller som ett mellis när du behöver extra energi.

Skal med
Servera som snacks eller mellis

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

De populäraste recepten

cross-circle