Fyllda gifflar

Detta recept ger dig perfekta mellanmålsgifflar fyllda med ost och skinka.🥐 De är superbra att bjuda på till mellanmålet och att ha i beredskap i frysen. De passar också utmärkt att ta med sig ut på picknick!😀🧺

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Fyllda gifflar

Fyllda gifflar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 25 g jäst
    • 6 dl mjölk (fingervarmt)
    • 2 st ägg
    • 1214 dl vetemjöl
    • 2 tsk salt
    • 150 g smör (rumstempererat)

    Fyllning

    • Riven mozzarella
    • Strimlad skinka

    Till pensling och topping

    • 1 st ägg
    • Svarta sesamfrön

    Gör så här

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Häll fingervarm mjölk i bunken och lös upp jästen helt.
    3. Vispa ner ägg i samma bunke.
    4. Häll mjöl i en annan bunke och tillsätt salt.
    5. Arbeta in det rumstempererade smöret med mjölet.
    6. Häll vätskan över mjölblandningen och arbeta degen mycket väl.
    7. Strö lite mjöl över den arbetade degen och låt den jäsa i 60 minuter täckt med bakduk.
    8. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i fyra delar.
    9. Kavla ut varje del till en rundel.
    10. Skär ca 6–8 st snibbar av varje rundel.
    11. Lägg lite ost och skinka på varje snibb och vik ihop dem till gifflar genom att börja rulla den breda sidan. Vik in snibben på undersidan.
    12. Lägg gifflarna på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
    13. Låt dem jäsa i 30 minuter under bakduk.
    14. Sätt ugnen på 225 grader.
    15. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
    16. Grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 10–12 minuter eller tills de fått fin färg.
    17. Låt dem svalna av på galler och njut av dina hembakade gifflar. Frys gärna ner de som inte går åt samma dag.

    Tips

    Det går bra att fylla sina gifflar med annat, exempelvis sylt eller äppelmos. Det går också att baka dessa gifflar helt utan fyllning.

    • Recept av: Kajsa Rosqvist

    Steg för steg

    1. Lös upp jäst tillsammans med mjölk och tillsätt ägg i en bunke, arbeta in smör med mjöl och salt i en annan bunke.

    MD

    2. Häll vätskan över mjölblandningen och arbeta degen mycket väl.

    Hall vatskan over degen

    3. Låt degen jäsa 1 timme under bakduk. Ta sedan upp degen på väl mjölat bakbord.

    Jasa bakduk

    4. Dela degen i fyra lika stora delar.

    Dela degen i 4 degar

    5. Kavla ut varje del till en rundel och skär 6–8 snibbar av varje rundel.

    Kavla ut varje rondel

    6. Lägg lite ost och skinka på varje snibb och vik ihop dem genom att börja rulla den breda sidan.

    Palagg pa varje rundel

    7. Lägg dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper med snibben nedåt, pensla gifflarna med uppvispat ägg.

    Gifflar med agg

    8. Strö sesamfrön över gifflarna och grädda dem mitt i ugnen ca 10–12 minuter.

    Stro sesamfron over gifflarna

    9. Njut av dina hembakade gifflar.

    Hembakta gifflar

    Fler recept vi tror du gillar

    Kajsa Rosqvist

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Håll dig uppdaterad

    cross-circle