Fyllda gifflar

Detta recept ger dig perfekta mellanmĂ„lsgifflar fyllda med ost och skinka.đŸ„ De Ă€r superbra att bjuda pĂ„ till mellanmĂ„let och att ha i beredskap i frysen. De passar ocksĂ„ utmĂ€rkt att ta med sig ut pĂ„ picknick!😀đŸ§ș

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fyllda gifflar

Fyllda gifflar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 25 g jĂ€st
    • 6 dl mjölk (fingervarmt)
    • 2 st Ă€gg
    • 12–14 dl vetemjöl
    • 2 tsk salt
    • 150 g smör (rumstempererat)

    Fyllning

    • Riven mozzarella
    • Strimlad skinka

    Till pensling och topping

    • 1 st Ă€gg
    • Svarta sesamfrön

    Instruktioner

    1. Smula jÀsten i en bunke.
    2. HÀll fingervarm mjölk i bunken och lös upp jÀsten helt.
    3. Vispa ner Àgg i samma bunke.
    4. HÀll mjöl i en annan bunke och tillsÀtt salt.
    5. Arbeta in det rumstempererade smöret med mjölet.
    6. HÀll vÀtskan över mjölblandningen och arbeta degen mycket vÀl.
    7. Strö lite mjöl över den arbetade degen och lÄt den jÀsa i 60 minuter tÀckt med bakduk.
    8. Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela degen i fyra delar.
    9. Kavla ut varje del till en rundel.
    10. SkĂ€r ca 6–8 st snibbar av varje rundel.
    11. LÀgg lite ost och skinka pÄ varje snibb och vik ihop dem till gifflar genom att börja rulla den breda sidan. Vik in snibben pÄ undersidan.
    12. LÀgg gifflarna pÄ ugnsplÄtar med bakplÄtspapper.
    13. LÄt dem jÀsa i 30 minuter under bakduk.
    14. SÀtt ugnen pÄ 225 grader.
    15. Pensla gifflarna med uppvispat Àgg och strö pÄ sesamfrön.
    16. GrĂ€dda gifflarna mitt i ugnen i ca 10–12 minuter eller tills de fĂ„tt fin fĂ€rg.
    17. LÄt dem svalna av pÄ galler och njut av dina hembakade gifflar. Frys gÀrna ner de som inte gÄr Ät samma dag.

    VĂ€rt att notera

    Det gÄr bra att fylla sina gifflar med annat, exempelvis sylt eller Àppelmos. Det gÄr ocksÄ att baka dessa gifflar helt utan fyllning.

    • Författare: Kajsa Rosqvist

    Steg för steg

    1. Lös upp jÀst tillsammans med mjölk och tillsÀtt Àgg i en bunke, arbeta in smör med mjöl och salt i en annan bunke.

    MD

    2. HÀll vÀtskan över mjölblandningen och arbeta degen mycket vÀl.

    Hall vatskan over degen

    3. LÄt degen jÀsa 1 timme under bakduk. Ta sedan upp degen pÄ vÀl mjölat bakbord.

    Jasa bakduk

    4. Dela degen i fyra lika stora delar.

    Dela degen i 4 degar

    5. Kavla ut varje del till en rundel och skĂ€r 6–8 snibbar av varje rundel.

    Kavla ut varje rondel

    6. LÀgg lite ost och skinka pÄ varje snibb och vik ihop dem genom att börja rulla den breda sidan.

    Palagg pa varje rundel

    7. LÀgg dem pÄ ugnsplÄtar med bakplÄtspapper med snibben nedÄt, pensla gifflarna med uppvispat Àgg.

    Gifflar med agg

    8. Strö sesamfrön över gifflarna och grĂ€dda dem mitt i ugnen ca 10–12 minuter.

    Stro sesamfron over gifflarna

    9. Njut av dina hembakade gifflar.

    Hembakta gifflar

    Fler recept vi tror du gillar

    Kajsa Rosqvist

    LĂ€mna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    BetygsÀtt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    HĂ„ll dig uppdaterad

    cross-circle