Fluffiga amerikanska pannkakor

Hemligheten för att få riktigt luftiga och höga pannkakor är att äggen ska separeras och äggvitan vispas kraftigt till ett vitt skum. I detta recept för amerikanska pannkakor tänker vi på den detaljen och många fler, så dessa pannkakor blir riktigt goda.

Så lyxa gärna till frukosten med dessa otroligt goda och fluffiga amerikanska pannkakor, eller varför inte överraska familjen med dem till mellanmålet?

Vi rekommenderar att du serverar dessa pannkakor med vispgrädde, lönnsirap och/eller färska bär.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Amerikanska pannkakor1

Fluffiga amerikanska pannkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala

Till pannkakorna

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 msk smält smör

Till stekningen

  • Ca. 2 msk smör

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
  2. Vispa ner mjölken och det smälta smöret i bunken.
  3. Separera äggulan från äggvitan.
  4. Vispa ner äggulan i bunken.
  5. Vispa äggvitan till ett vitt skum med elvisp i en separat liten bunke.
  6. Vänd ner skummet av äggvitan i pannkakssmeten.
  7. Hetta upp en stekpanna eller ett plättjärn.
  8. Stek pannkakorna i smör på medelvärme.
  9. Servera dina pannkakor direkt!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle