Enkla croissanter med nötkrämsfyllning

Detta recept ger dig himmelskt goda croissanter med en fyllning av nötkräm. Den goda croissanten toppas slutligen med choklad och florsocker. 🥐🍫 Det bästa av allt är att detta är ett riktigt smidigt recept med färdig smördeg för just croissanter och receptet kräver inte alls mycket förberedelse.😀

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gifflar

Enkla croissanter med nötkrämsfyllning

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 25 min.
  • Antal: 6 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 förpackning färdig smördeg för croissant
  • Nötkräm
  • 1 st äggula
  • Mörk choklad
  • Florsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut degen och skär den sex st långa trekanter. Följ bara de förskurna linjerna.
  3. Klicka ut nötkräm på den breda delen av varje trekant.
  4. Rulla ihop trekanten till en croissant genom att börja rulla från den breda sidan och hela vägen in till spetsen. Se till så den lilla spetsen hamnar på undersidan.
  5. Lägg croissanterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla croissanterna med äggula.
  7. Grädda mitt i ugnen omkring 8–12 minuter.
  8. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna helt.
  9. Smält chokladen och ringla smält choklad över varje croissant.
  10. Låt chokladen stelna och pudra lite florsocker över croissanterna.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Här nedan berättar vi om utvalda delar av receptet i både bild- och textform.

1. Rulla ut degen och skär den i trekanter genom att följa de förskurna linjerna. Klicka ut nötkräm på den breda sidan av varje trekant och rulla ihop till en croissant.

Deg pa bird

2. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Croissant pa bakplatspapper

3. Pensla med äggula och grädda dem i ugn ca 8–12 min.

Pensla med aggula

4. Ta ut croissanterna och låt dem svalna helt.

Gradda i ugn 8 12 min

5. Smält chokladen och ringla smält choklad över croissanterna.

Choklad pa bord

6. Pudra över lite florsocker de är sedan färdiga att serveras.

Pudra florsocker over croissanterna

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle