Ingredienser
- 8 dl havregryn
- 1 ½ dl pumpafrön
- 1 ½ dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl riven kokos
- 2 dl frystorkade jordgubbar
- 2 dl cashewnötter (doppade i vit choklad)
- 2 msk vatten
- 1 dl ljus sirap (alt. ljus honung)
- 1 dl rapsolja
Mer information
- Frystorkade jordgubbar går att hitta i hälsokostaffärer och i större mataffärer.
- Chokladdoppade cashewnötter finns ofta att plocka bland naturgodiset i mataffären.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda torra ingredienser i en skål och blöta ingredienser i en annan skål.
- Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda väl.
- Häll blandningen på en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Rör om i granolan några gånger under gräddningen.
- Ta ut granolan ur ugnen och låt den svalna.
- Tillsätt frystorkade jordgubbar och chokladdoppade cashewnötter.
- Blanda runt i din granola så nötter och bär fördelas jämnt.
- Häll upp granolan i rena burkar.