Ingredienser
- 500 g grekisk yoghurt (naturell, 10 %)
- 1 st färsk gurka (normalstor)
- 3 st stora vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Riv gurkan grovt på rivjärn. Krama ur så mycket vätska från gurkan som möjligt.
- Blanda riven gurka, grekisk yoghurt, pressad vitlök och olivolja i en skål.
- Tillsätt salt och peppar och smaka av.
- Låt tzatzikin stå i kylskåp en timme (frivilligt - men en bra idé) innan servering eftersom vitlöken växer i smak under tiden.
- Rör om igen och servera!
Värt att notera
Tänk på att det både är godare och nyttigare att göra din egen tzatziki. När du gör din egen tzatziki får du inte i dig en massa ohälsosamma konserveringsmedel då du tillagar din egen tzatziki med naturliga råvaror.