Rostade pumpakärnor

Det är en bra idé att ta tillvara på kärnorna från pumpan!

Detta recept ger dig ljuvligt goda rostade pumpakärnor som dessutom busenkla att tillaga. Du rostar helt enkelt pumpakärnorna i ugnen tillsammans med olja och salt - sen är det klart.

Du kan gärna toppa salladen med dina nyrostade pumpakärnor, men du kan lika gärna servera dem i en skål som snacks.

Värt att veta är även att pumpakärnor är rika på järn, så när du äter pumpakärnor får du i dig mycket av den viktiga mineralen.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Rostade pumpakarnor 1

Rostade pumpakärnor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 3 dl kärnor.

Ingredienser

Skala
  • 3 dl pumpakärnor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj pumpakärnorna noggrant och fördela ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla rapsolja över pumpakärnorna.
  4. Strö salt över pumpakärnorna.
  5. Rosta pumpakärnorna mitt i ugnen i ca. 30 min. Rör om några gånger under tiden de rostas så att pumpakärnorna får en jämn rostning.
  6. Ta ut plåten med pumpakärnorna från ugnen och låt kärnorna svalna.
  7. Nu är dina pumpakärnor klara att serveras.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle