Granolabas

Här kommer ett gott, enkelt, nyttigt och framförallt billigt alternativ till köpt granola.

Med denna lättlagade granolabas kan du enkelt ladda upp inför exempelvis frukost och mellis. Du ska även veta att denna granolabas passar utmärkt som grund till vår granolatårta.

Goda tillbehör att ha i din granolabas inkluderar bland annat nötter, färska eller torkade bär, skivad frukt, frön och/eller kokos. Det är en bra idé att bara plocka fram det du har tillgängligt i skafferiet, och mixa som du vill för att således kunna variera din granola.

Passa gärna på att göra dubbel sats av denna grundgranola så det alltid finns något gott till allt ifrån mer avancerade rätter till frukostyoghurten.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Granolagrund1

Granolabas

  • Total tid: 50 min.
  • Antal: 12 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 10 dl havregryn
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk rapsolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Ta fram en ugnsplåt och klä den med ett bakplåtspapper.
  3. Häll havregryn i en bunke och häll flytande honung och rapsolja över havregrynen.
  4. Blanda väl.
  5. Häll havregrynsblandningen på plåten med bakplåtspappret.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 35 – 40 min. Rör om några gånger under gräddningen.
  7. Ta ut plåten med granolabas och låt den svalna helt.
  8. Häll upp din granolabas i glasburk eller plåtburk.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle