Tacopaj

Här kommer ett recept på en god och krämig tacopaj. Vi använde i detta fall en färdig pajdeg då pajen blir så mycket mer lättlagad då.

Servera gärna pajen med exempelvis crème fraiche, gräddfil, sallad och/eller tacochips.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tacopaj

Tacopaj

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 1 paj. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 färdig pajdeg
  • 500 gr köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 liten burk majs (kan uteslutas)
  • Salt och peppar
  • 1215 körsbärstomater

Instruktioner

  1. Ta fram en pajform med en omkrets på ca. 24 cm i diameter.
  2. Lägg den färdiga pajdegen i formen, och nagga degen med en gaffel.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter med en värme på 200 grader.
  4. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Häll därefter i tacokryddan och 1 dl vatten, och låt blandningen koka ihop ca. 5–7 minuter.
  5. Blanda ihop crème fraiche, riven ost och majs i en bunke.
  6. Lägg köttfärsen i botten på det färdiggräddade pajskalet.
  7. Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela den jämt över pajskalet och köttfärsen.
  8. Dela körsbärstomaterna i halvor och fördela dem jämnt över pajen.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen 20–25 minuter med en värme på 200 grader.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Ta fram en pajform, lägg den färdiga pajdegen i formen och nagga degen med en gaffel.

Nagga deg

2. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt därefter de ingredienser som står i receptet.

Stek kottfarsen

3. Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela körsbärstomaterna jämnt över formen.

Paj med tomater pa

4. Grädda pajen i mitten av ugnen, ta ut den och låt den svalna. Njut därefter av en riktigt god tacopaj.

Fardig tacopaj

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle