Ingredienser
- 1 färdig pajdeg
- 500 gr köttfärs
- 1 påse tacokrydda
- 1 dl vatten
- 4 dl crème fraiche
- 2 dl riven ost
- 1 liten burk majs (kan uteslutas)
- Salt och peppar
- 12–15 körsbärstomater
Instruktioner
- Ta fram en pajform med en omkrets på ca. 24 cm i diameter.
- Lägg den färdiga pajdegen i formen, och nagga degen med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter med en värme på 200 grader.
- Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Häll därefter i tacokryddan och 1 dl vatten, och låt blandningen koka ihop ca. 5–7 minuter.
- Blanda ihop crème fraiche, riven ost och majs i en bunke.
- Lägg köttfärsen i botten på det färdiggräddade pajskalet.
- Tillsätt crème fraiche-blandningen och fördela den jämt över pajskalet och köttfärsen.
- Dela körsbärstomaterna i halvor och fördela dem jämnt över pajen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen 20–25 minuter med en värme på 200 grader.