Mellisdags

Frö- och nötbröd

Detta enkla och nyttiga bröd är riktigt gott och det kräver inte någon jästid. Det innehåller även många nyttiga fröer och nötter som gör gott för hälsan.

Brödet innehåller också torkade aprikoser vilket gör det lite sötare. Variera gärna nötter och fröer efter eget tycke så blir smaken som du själv vill ha den.

Vill du hellre ha någon annan torkad frukt i brödet går naturligtvis det också bra.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
not och frobrod

Frö- och nötbröd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 90 min
  • Portioner: 1 brödkaka

Ingredienser

Skala
  • 150 g torkade aprikoser
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 4 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ salt
  • 5 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötter grovt och klipp aprikoserna i bitar.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Häll ner nötter, frön och frukt i mjölblandningen och blanda runt.
  5. Tillsätt yoghurten och blanda väl.
  6. Klä en brödform med bakplåtspapper. (Blöt bakplåtspappret och krama sedan ur vattnet för att lättare kunna forma det.)
  7. Fördela smeten i formen.
  8. Grädda brödet i den nedre delen av ugnen ca 60 – 70 minuter.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Klipp aprikoser i bitar och hacka notter grovt
Blanda vetemjol bakpulver och salt i en bunke
Hall ner notter froer aprikoser och yoghurt
Kla en brodform med uppblott bakplatspapper
Fordela smeten i formen och gradda i nedersta
Ta ut limpan ur ugnen och njut av ditt fro och notbrod

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle