Här kommer ett extra lyxigt och gott mellanmål med choklad.😋🍫 Dessa chokladrutor är bakade med banan och havregryn och innehåller inget vitt socker.
De passar särskilt bra som mellis på helgen. Så prova gärna dessa saftiga och goda chokladrutor när du vill unna dig ett mellis som är supergott.
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon 2 ½ dl havregryn2 ½ dl havremjöl/vetemjöl2 st bananer1/2 dl kakao1 tsk bakpulver2 dl mjölk1 dl chokladknapparTill topping Topping:
1/2 dl jordnötssmörEv. några chokladknappar
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med en gaffel. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Fördela smeten i ugnsform täckt med bakplåtspapper. Toppa smeten med jordnötssmör och dra ut jordnötssmöret över hela smeten med en gaffel. Toppa ev. med chokladknappar. Grädda i mitten av ugnen ca 20–25 minuter. Låt svalna, skär upp i lagom stora rutor och servera. Tips Det går bra att helt utesluta chokladknappar om du önskar.
Recept av: Kajsa Rosqvist Steg för steg1. Blanda samtliga ingredienser i en skål till en jämn smet.
2. Fördela smeten i en ugnsform med bakplåtspapper.
3. Toppa med jordnötssmör och chokladknappar.
4. Grädda i ugn ca 20–25 min, låt kakan svalna och skär upp den i lagom stora bars.
Fler recept vi tror du gillar