Frasvåfflor

Här kommer ett recept på ljuvligt goda våfflor som får en riktigt frasig yta! Njut gärna av dem nygräddade med glass och färska bär.

Det är en bra idé att lyxa till frukosten med dessa frasvåfflor, eller varför inte servera dem till fika eller som mellanmål?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frasvafflor profil

Frasvåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Antal: 10 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 75 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl kolsyrat vatten

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt mjölken i skålen med de torra ingredienserna och vispa väl.
  4. Tillsätt 1 dl vatten i samma skål och vispa tills du har en jämn och klumpfri smet.
  5. Vispa ner resterande vatten och det smälta smöret.
  6. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med lite smör.
  7. Grädda våfflorna och servera dem varma med glass och färska bär eller med sylt och grädde.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle