Granolatårta

Här kommer ett recept på en härligt god tårta som du gör på granolabotten.

Tårtan är fylld med mustig chokladmousse och frisk passionsfruktsmousse. Det är en riktigt smarrig kombination.

Denna tårta är även helt fri från vitt socker, och alltså ett lite nyttigare alternativ till en traditionell dessert när det vankas fest.

Det är även en bra idé att förbereda tårtan kvällen innan. Då sparar du nämligen tid när du väl ska tillaga tårtan.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Granolatarta4 1

Granolatårta

  • Total tid: 60 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala

Till botten

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl flytande honung
  • 50 g smör
  • 2 mogna bananer

Till formen

  • 1 msk smör
  • 1 msk kokosflingor

Chokladmousse

  • 180 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Passionsfruktmousse

  • 8 st passionsfrukter
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vanijpulver
  • 3 st äggulor

Till garnering

  • 20 g mörk choklad
  • 1 st passionsfrukt

Instruktioner

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hälften av havregrynen med en stavmixer.
  3. Smält smöret och låt det svalna något.
  4. Mät upp 2 dl cashewnötter och hacka dem fint.
  5. Mosa bananerna med en gaffel.
  6. Smöra en springform 24 cm och bröa med kokosflingor.
  7. Blanda samtliga ingredienser till skalet i en bunke.
  8. Lägg blandningen i formen och tryck ut den över hela formen.
  9. Grädda skalet i cirka 20 min i nedre delen av ugnen.
  10. Låt svalna helt.

Chokladmousse

  1. Smält chokladen och låt den svalna något.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa ner den smälta chokladen och vaniljpulvret i grädden.
  4. Vispa till sist ner äggulorna.
  5. Häll chokladmoussen i granolaskalet.

Passionsfruktsmousse

  1. Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet genom en finmaskig sil.
  2. Vispa grädden och vispa ner saften från passionsfrukterna, vaniljpulver och till sist äggulor.
  3. Häll passionsfruktsmoussen över chokladmoussen.
  4. Låt tårtan stå i frysen minst 3 timmar innan servering.
  5. Garnera tårtan med passionsfrukt och hyvlad choklad innan servering.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle