Ingredienser
Skala
Till botten
- 4 dl havregryn
- 2 dl osaltade cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 dl flytande honung
- 50 g smör
- 2 mogna bananer
Till formen
- 1 msk smör
- 1 msk kokosflingor
Chokladmousse
- 180 g mörk choklad
- 2 äggulor
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 dl vispgrädde
Passionsfruktmousse
- 8 st passionsfrukter
- 4 dl vispgrädde
- 1 tsk vanijpulver
- 3 st äggulor
Till garnering
- 20 g mörk choklad
- 1 st passionsfrukt
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa hälften av havregrynen med en stavmixer.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Mät upp 2 dl cashewnötter och hacka dem fint.
- Mosa bananerna med en gaffel.
- Smöra en springform 24 cm och bröa med kokosflingor.
- Blanda samtliga ingredienser till skalet i en bunke.
- Lägg blandningen i formen och tryck ut den över hela formen.
- Grädda skalet i cirka 20 min i nedre delen av ugnen.
- Låt svalna helt.
Chokladmousse
- Smält chokladen och låt den svalna något.
- Vispa grädden.
- Vispa ner den smälta chokladen och vaniljpulvret i grädden.
- Vispa till sist ner äggulorna.
- Häll chokladmoussen i granolaskalet.
Passionsfruktsmousse
- Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet genom en finmaskig sil.
- Vispa grädden och vispa ner saften från passionsfrukterna, vaniljpulver och till sist äggulor.
- Häll passionsfruktsmoussen över chokladmoussen.
- Låt tårtan stå i frysen minst 3 timmar innan servering.
- Garnera tårtan med passionsfrukt och hyvlad choklad innan servering.